In 1996 begon het avontuur van Johan en Rina van der Plas. In dat jaar namen zij de grote stap om voor zichzelf te beginnen. Samen richten zij de onderneming Grondverzetbedrijf J. van der Plas VOF op. Vanuit een ongekende passie voor grond,- weg- en waterbouwprojecten zetten zij de basis neer voor het ondernemende, gedreven en gezonde bedrijf dat het nu is.

Gedurende de jaren dat Van der Plas Civiel actief is in de Grond- Weg- en Waterbouw, zijn vele gedenkwaardige momenten de revue gepasseerd. Ze hebben het bedrijf en het team gevormd en geprofessionaliseerd. Het bedrijf kent een mooie geschiedenis, we zetten de belangrijkste momenten in een tijdlijn uiteen. 

thumb Foto-1-698x523 thumb Foto-2-698x523 thumb Foto-3-698x523

Het bedrijf in mijlpalen

2022

Onze toekomst
Plannen voor de toekomst is verdere specialisatie in complexe werken en het verder bouwen aan een CO2-neutrale organisatie

Één zaak staat vast, we zijn trots op wie we zijn: Familiebedrijf Van der Plas Civiel. Dit is de solide basis voor onze medewerkers en we zullen dit dan ook vasthouden. Juist het Wij-gevoel wat ons bedrijf bezielt, zorgt voor de passie en gedrevenheid. 

2021

25-jarig bestaan
Op 1 april 2021 mochten wij ons 25-jarig bestaan vieren. Helaas was het door de coronaomstandigheden niet mogelijk om dit met onze relaties fysiek te kunnen vieren. Desondanks zijn we trots op deze mijlpaal.

Ondertussen is Van der Plas Civiel verder uitgegroeid tot een volwaardige civiele aannemer met een eigen engineeringsafdeling. Voor veiligheid en kwaliteitsborging zijn we in het bezit van diverse certificaten. Opdrachtgevers kunnen we geheel ontzorgen en velen weten ons te vinden en zijn er langdurige relaties mee opgebouwd.

2018

Nieuw kantoor
Passend bij onze visie om klanten te ontzorgen, wordt een nieuw kantoor gebouwd. Hierdoor komt er meer ruimte voor engineering in eigen huis, is er plaats voor een ruime vergaderruimte en voldoende werkplekken voor de toekomst. Ook wordt er bijgedragen aan het comfort van de medewerkers.

2017

Bedrijf gaat over op 2 zoons van der Plas 
Door het bereiken van de gepensioneerde leeftijd van Johan van der Plas heeft hij samen met zijn vrouw gekozen de onderneming volledig over te dragen aan zijn 2 zoons. Dit is ook gelijk het moment dat de bedrijfsstructuur wordt omgezet en de bedrijfsnaam wordt aangepast naar Van der Plas Civiel B.V. Door de verdere diversificatie van de bedrijfsactiviteiten past deze naam hier beter bij. De directie van de onderneming wordt uitgebreid met een derde persoon om de juiste balans krijgen.

.

2008

Focus op aannemerij
Vanaf 2008 komt de kentering in ons bedrijf door meer in te zetten op de aannemerij. Hierbij wordt de eerste grote rioolreconstructie aangenomen voor de Gemeente.

Ondertussen bestaat het bedrijf uit circa 10 vast medewerkers. Door de groei van de onderneming is de locatie in Waardhuizen te klein en wordt de overstap gemaakt naar Giessen. Inpandig wordt een kleine kantoorruimte ingericht voor de voorbereiding en financiële administratie.

2006

10-jarig bestaan van Grondverzetbedrijf J. van der Plas V.O.F.
Ondertussen zijn beide zoons, John en Jeroen, en enkele medewerkers toegetreden tot de V.O.F.  Werkzaamheden bestaan in deze tijd voornamelijk uit grond- en rioleringswerkzaamheden voor veel regionale bouwers, het realiseren van nieuwe bedrijfsterreinen en het opnieuw inrichten van particuliere tuinen. Ook worden de eerste grote klussen aangenomen.

1996

Oprichting Grondverzetbedrijf J. van der Plas V.O.F. door Johan & Rina van der Plas.
De eerste mobiele kraan werd gekocht om werkzaamheden te kunnen gaan uitvoeren. Vanuit de werkervaring van Johan was hij een bekend gezicht in de omgeving. Hierdoor had hij direct vanaf het begin veel werk. En mocht naast zijn drukke werkweek de kraan toch nog stil staan, dan kropen al snel zijn zoons op de kraan om nog een extra klusje op te vangen.