Cultuurtechnisch grondwerk omvat de inrichting van het landelijk gebied, waaronder de aanleg van natuur- en recreatiegebieden.

VanderPlas mag deze projecten vaak in opdracht van gemeenten, waterschappen, en provincies uitvoeren. De projecten bevatten vaak grootschalig grondverzet. Door op een slimme en efficiente wijze te werken met grondstromen kan vaak met een minimum aan grondstromen en transportbewegingen een terrein worden ingericht. Naast het omvormen van de inrichting komen ook vaak disciplines als het aanpassen van de waterhuishouding, aanbrengen van betuiningen, damwanden, stuwen etc. aan bod.

Natuurontwikkeling

Het zijn de werkzaamheden die veel worden uitgevoerd om de voorwaarden voor natuurontwikkeling te realiseren. Prachtig voorbeeld daarvan is het creĆ«eren van micro-relief (kleine hoogteverschillen over een korte afstand) waardoor er een structuurvariatie ontstaat die de vestiging van verscheidene planten- en diersoorten ten goede komt. Een uitdaging is het om in deze gebieden recreatie te integreren wat naadloos aansluit bij de omgeving.

thumb Foto-1-698x523thumb Foto-2-698x523thumb Foto-4-698x523Foto-6-698x523thumb Foto-9-698x523thumb Foto-7-698x523