Belangrijke ontwikkelingen binnen onze organisatie zijn het CO2-beleid en het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Juist deze onderdelen geven een extra stimulans om onze organisatie te richten op de arbeidsomstandigheden en veiligheid van ons personeel, de maatschappij en het milieu. Om deze doelen tastbaar te maken is hier onlosmakelijk aan verbonden het nemen van de verantwoordelijkheid om verder te innoveren, te groeien en ons bedrijf te verbeteren. Duurzaam ondernemen heeft voor ons dan ook de toekomst.

Arbeidsomstandigheden personeel

VanderPlas heeft als beleid om persoonlijk letsel, materiƫle- en milieu schade te voorkomen. Wij zijn er ons van bewust dat dit van zowel leidinggevende als van de medewerkers een actieve betrokkenheid vraagt. Om dit te stimuleren besteden we veel aandacht aan instructie, overleg en toezicht. Daarnaast proberen we de inspanning van onze medewerkers te beperken door gebruik te maken van een modern machinepark. Ook het investeren in opleiding van personeel is een jaarlijks terugkomend item.

CO2-reductie

Binnen het kader van MVO is CO2 reductie een belangrijke peiler. Door de inzet van ons materieel kunnen wij hier ook juist aan bijdragen. Bewust wordt hierdoor gekozen voor een modern machinepark. Daarnaast is van grote invloed de keuze van het juiste materieel bij bepaalde werkzaamheden. Maar ook roet uitstoot beperking, het toepassen van de juiste brandstof dragen hieraan mee. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar het duurzaam omgaan met vrijkomende materialen en blijft altijd de uitdaging om deze op locatie te hergebruiken. Ook de reductie van brandstof, gas en electriciteitsverbruik zijn speerpunten binnen onze organisatie om zo bij te dragen aan een beter en schoner milieu.

Inkoop

Voor de inkoop van materialen en diensten heeft VanderPlas een verklaring opgesteld. Belangrijke aandachtspunten binnen deze verklaring zijn de herkomst van het in te kopen materieel en materiaal. Ook de duurzaamheid en uiteraard de CO2 uitstoot gecombineerd met brandstofverbruik zijn belangrijke aandachtspunten. De inkoop van diensten proberen wij, zoveel mogelijk, lokaal te houden om zo de werkgelegenheid in de directe omgeving te stimuleren.

Maatschappelijk

Al jaren is het beleid bij VanderPlas om met de jaarwisseling geen relatiegeschenken meer uit te delen. Heel bewust is er nu voor gekozen om voor elke relatie een donatie aan een goed doel te schenken. Daarnaast proberen wij ons in te zetten voor plaatselijke verenigingen.

Jeugd

Om de jeugd bewust te maken van de afmetingen van ons materieel hebben we recent nog een veiligheidsdag georganiseerd samen met het Prinsentuin college. Zo proberen we juist ook hier extra aandacht aan te schenken. Uiteraard proberen wij hen ook altijd de passie van ons vak over te dragen.

 

 

Waarom Vanderplas?

Allround kennis in de GWW, passie voor het vak en sterk oplossingsgericht kunnen wij u als opdrachtgever volledig ondersteunen en durven wij onze verantwoordelijkheid te nemen. Of het nu gaat om eenvoudige of gecompliceerde werken wij staan graag voor u klaar.

GeĆÆnteresseerd in onze werkzaamheden?

Naam*
Vul een naam in

Telefoon
Vul een telefoonnummer in

E-mail
Vul een geldig e-mailadres in

*
Invalid Input